Vaziyet alın ortalık karışacak! Vergi yüzsüzleri…

Kamuoyunda vergi yüzsüzleri olarak nitelendirilen, 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu bulunanların listesi bugünden itibaren Türkiye genelindeki tüm vergi dairelerinde duyurulmaya başlanacak.

Vaziyet alın ortalık karışacak! Vergi yüzsüzleri…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), vergi borcunu ödemeyenler için yeni uygulamasına bugün başlıyor.

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre vergi dairesine 5 milyon lira ve daha fazla borcu olan veya bu tutarın üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükelleflerin ismi vergi dairelerinin ilan yerlerine asılacak. 

Buna göre 31 Aralık 2023'te vadesi gelen, 30 Eylül 2024 itibariyle de 5 milyon lira ve üzeri vergi borcunu ödemeyenler ile borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükellefler 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 arasında kesinleşenler açıklanacak.

Söz konusu konusu liste tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim tarihlerinde yer alacak. Liste 1-15 Kasım tarihlerinde ise GİB’in internet sitesinde yayınlanacak.

Belediyeler, mahalli idare birlikleri, belediyelere ait şirketlerin borçları bu listede yer almayacak. Ayrıca yapılandırma borçları ile deprem bölgesindeki mükelleflerin borçları da yine bu listede olmayacak.

Vaziyet alın ortalık karışacak! Vergi yüzsüzleri…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.